Keçid linkləri

2024, 24 Aprel, çərşənbə, Bakı vaxtı 02:55

Türkan Şoray «Ben Türkan Şoray» adlı kitab yazıb


Türkan Şoray
Türkan Şoray
​«İsmine daha karar veremedik. Türkan Şoray olacak herhalde, Ben Türkan Şoray»
Bu sözləri 16-cı Aydın Doğan mükafatının təqdimatına qatılan Türkiyənin ünlü kino ulduzu Türkan Şoray jurnalistlərə söyləyib.

«Yıllardır düşünüyordum, sinemadaki birikimlerim, yaşadıklarım. Belki sinemacı olmak isteyen gençlere, onlara bir ışık olur diye, bir de o dönem o filmleri izleyenlerin anıları tazelenir düşüncesi ile sinemayla ilgili, sinema anılarım ile ilgili bir kitap hazıladım».

Türkan Şoray kitabda 1960-cı illərdən bu günədək kino həyatını anlatdığını bilıdirib:

«Tüm sinema dönemi yani 60'lardan bugüne sinemanın geçirdiği evrim, değişen toplumsal şartlarla birlikte, günümüz sinemasına kadar. Yani benim, kendi bakış açımla, duygularımla sinemayı anlatıyorum. 15 Mayıs'ta yayınlanacak. İsmine daha karar veremedik. Türkan Şoray olacak herhalde, Ben Türkan Şoray».

Xatırladaq ki, əfsanəvi aktrisa indiyədək 200 filmde rol alıb və «dünyanın ən çox baş rolda oynayan qadın aktrisası» kimi Guinness-in Rekordlar Kitabına düşüb.

Hazırda aktrisa Oskar mükafatlı «Life Is Beautiful» («Həyat gözəldir» ) filminin müəllifi Gianluigi Braschi ilə birlikdə film çəkməyə hazırlaşır.

Xanım Şoray bu filmdə həm aktrisalıq, həm də rejissorluq edəcək.

O bu səbəbdən türk televiziyalarında yayımlanan «Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam» serialını rolunun az olması şərtiylə qəbul edib.
XS
SM
MD
LG