Keçid linkləri

2024, 20 Aprel, şənbə, Bakı vaxtı 19:16

2011-ci ildə Türkiyədə ən çox satılan kitablar (REYTİNQ)


Oxuzali.az xəbər verir ki, CNNTürk telekanalı 2011-ci ildə Türkiyədə ən çox satılmış kitabların reytinq cədvəlini açıqlayıb.

“Ən çox satılan 20 kitab” siyahısını Türkiyənin ən böyük kitab dükanı şəbəkələrindən biri olan "D&R" hazırlayıb.

1- “S**dir de” (“Fuck it”), John C. Parkin

“S**dirsin”. Bu sözü demək ovqatınızı duruldar. Mübarizədən vaz keçmək, xoşunuza gələni etmək, ətrafınızdakıların barənizdə dediklərini vecinizə almamaq və öz yolunuzla getmək gözəl bir duyğudur.

John C. Parkin-in bu kitabı bədii əsər deyil, insanın necə müstəqil ola biləcəyi haqda məsləhətlərdir.

2- “Ad, Şəhər, Heyvan”, Yılmaz Özdil

Kitabda tanınmış jurnalist Yılmaz Özdil-in “Hürriyet” qəzetində çap edilmiş 250-dən artıq köşə yazısı toplanıb.

Köşələr Türkiyə cəmiyyətinin müxtəlif sahələrindəki nöqsanları tənqid edir.

Müəllif kitabın ərsəyə gəlməsinə görə hakim Ədalət və İnkişaf Partiyasına “təşəkkür edir”: “AKP’ye teşekkür borçluyum. Memleketi bu hale getirmeselerdi bu kitap çıkmazdı””.

3- “İsgəndər”, Elif Şafak

Siyahıda ən çox satılan bədii əsərdir.

Yazıçı romanda üç uşaqlı bu ailənin qürbətdəki həyatından bəhs edir.

Roman türk kişisinin şəxsiyyətinin necə formalaşması haqdadır.

Elif Şafak Türkiyə mətbuatına müsahibəsində deyib:

“Benim için ‘İskender’ de bir aile hikayesi. Bir göç hikayesi. Tepede de bir ana-oğul ilişkisi var. Biraz bunu çözmek, gözlemlemek istedim. Türkiye’de erkeklik nasıl inşa ediliyor, nasıl kuruluyor? Kadınların bunda rolü ne?..“

4- “Eşqin göz yaşları”, Sinan Yağmur

Təsəvvüf mövzulu bu roman qısa müddət ərzində Türkiyədə populyarlaşıb.

5- “Fikrində bir rəqəm tut”, John Verdon

Bir nəfər poçt qutusuna atılmış imzasız bir məktub alır. Məktubu göndərənin mesajı belədir: “Fikrində hər hansı rəqəm tut. 1 ilə 1000 arasında hər hansı bir rəqəm”. Həmin adam fikrində 658 rəqəmini tutur. Mesaj belə davam edir: “Sirlərini necə bildiyimi görəcəksən. İndi kiçik zərfi aç...”

Amerika yazıçısı John Verdon-un bu romanı detektiv janrındadır.

6- “Serenada”, Zülfü Livaneli

Türkiyənin ünlü müğənnisi Zülfü Livaneli həm də yazardır.

Bu roman İstanbul Universitetinin ictimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinin 36 yaşlı rəhbəri Maya Duran-ın, Türkiyəyə səfər etmiş 87 yaşlı alman professoru Maximilian Wagner arasında eşq haqqındadır.

7- “Karatay pəhrizi”, Canan Efendigil Karatay

Arıqlamaq istəyənlər üçün kitabdır.

8- “Həyat – durbinimdə qırx il”, Ayşe Kulin

Çağdaş türk nəsrinin ən sevilən qələmlərindən olan Ayşe Kulin-in bu kitabı öz həyatı haqqındadır.

9- Bir Gün (David Nicholls)

Ayşe Kulin
Ayşe Kulin
Aşk bazen sandığınızdan daha yakındadır... Yıllardan 1988, günlerden 15 Temmuz'dur ve DEXTER ile EMMA henüz tanışmıştır. Ama birlikte geçirdikleri tek bir gün, sürekli birbirlerini düşünmelerine yetmiştir.

10- Aşkın Gözyaşları 2 (Sinan Yağmur)

En mahrem bir gecenin, en matemli anında akıyordu gözyaşları. Sırların habercileri, hızına yetişemiyordu gözyaşlarının. Çok konuştuk, biraz da susalım. Susalım ve ağlaşalım. Aşkın Gözyaşları sağanağında, yitik cennetimize yol bulalım.

11- Meleklerle Yaşamak (Beki İkala Erikli)

Kalbinizi meleklerin mucizelerine açın! Meleklerinizi duymak... Meleklerinizden yardım istemek... Meleklerinizin irili ufaklı mucizelerini hayatınıza çekmek... İşte bu kitap size bunların anahtarını sunuyor!

12- Hüzün - Dürbünümden Kırk Sene (Ayşe Kulin)

Çağdaş Türk edebiyatının en sevilen kalemlerinden Ayşe Kulin, ilklerin yazarı olmayı sürdürüyor. Daha önce yüzbinlerce satılan Veda ve Umut adlı kitaplarının devamı niteliğindeki iki kitabı birden Everest Yayınları tarafından yayımlanan Ayşe Kulin, yeni yıla damgasını vuruyor. Veda ve Umut'u severek okuyanlar için şimdi Hayat ve Hüzün günleri başlıyor. Hayat ve Hüzün Ayşe Kulin'in kaleminden bu kez kendi hayatına bir yolculuk.

13- Evrenden Torpilim Var (Aykut Oğut)

Siz hiç 150 kilo oldunuz mu? Sizin hiç yabancı bir ülkede bavulunuzu kaybettiğiniz, sabahları mısır gevreğine bira döküp hayatta kalırken günlerce tek kelime bile konuşmadığınız, dayak yedikten sonra girdiğiniz komadan bir gözünüzü kaybetmiş olarak çıkıp tekrar parklara döndüğünüz, annenizi kaybettikten sonra hapiste yatarken babanızı kaybettiğiniz oldu mu?

14- Elif (Paulo Coelho)

Elif'in başkahramanı dünyaca meşhur yazar Paulo Coelho, bir süredir bilgelik yolunda gelişmesinin durduğunu hissetmektedir. Belki de yapması gereken tek şey, esrarengiz ustası J.nin tavsiyesine uyup, "Gönlünün onu çektiği yere," gitmektir... Rastlantılar
Zülfü Livaneli
Zülfü Livaneli
Coelho'yu Rusya'ya savurur. 9288 kilometrelik yolu, bu uçsuz bucaksız ülkeyi, baştan sona trenle kat etmeye karar verir. Daha ilk durağından itibaren manevi bir arayışa dönüşen bu yolculukta ona üç kişi eşlik eder: Bir Tao ustası, Rus yayıncısı ve en ilginci, yetenekli bir keman virtüözü olan, sıra dışı genç bir Türk kadını; Hilal...

15- Firarperest (Elif Şafak)

İnsan ki eşrefi mahlukattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür. Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar. Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek, Öteki'ni keşfetmek...

16- Dukan Diyeti (Pierre Dukan)

Her yaz zayıflamakla uğraşmayın... Ömür boyu zayıf kalın! 5 milyondan fazla fransız kadını bu diyetle zayıfladı! Spor yapmadan; sınırsız et, tavuk ve balık yiyerek; strese girmeden kilo vereceksiniz! Mucize diyet artık Türkçe...

17- Küçük Mucizeler Dükkanı (Debbie Macomber)

Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiye'de.." Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim..."

18- Yazlık (Gülse Birsel)

Zor bir yıldı, kabul edin. Dünyanın başına gelmedik kalmadı. Doğal afet, siyasi skandallar, kavga dövüş, ayaklanma, gerim gerim gerildik... Güneşi, aydınlığı özledik... Karamsarlık adamı hasta eder, dert, tasa ülser yapar, hüzün cildi kırıştırır, "Of"layıp durmak çevreyi kirletir! Bir ara verin. Tatil yapın. Beyninizi gezmeye çıkartın.

19- Uçurtma Avcısı (Khaled Hosseini)

Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur. Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır.

20- Gizli Anların Yolcusu (Ayşe Kulin)

Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi... Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor...

AzadlıqRadiosunda iş

Azad Avropa/Azadlıq Radiolarına

İcraçı prodüser

Sosial media reportyoru/prodüseri

Sosial media redaktoru

tələb olunur

AzadlıqRadiosunu Rusiya hökuməti "arzuolunmaz təşkilat" elan edib

Əgər siz Rusiyadasınızsa, bu ölkənin pasportunu daşıyırsınızsa, yaxud orada daimi yaşayan, amma vətəndaşlığı olmayan şəxssinizsə, nəzərə alın- məzmunumuzu paylaşdığınıza, bəyəndiyinizə, şərh yazdığınıza, bizimlə əlaqə saxladığınıza görə cərimə və ya həbslə üzləşə bilərsiniz.

Ətraflı məlumat üçün bura klikləyin.

XS
SM
MD
LG